Een extreem lage basispremie: goedkoop of duurkoop?

premieVoor een kleine € 60,- een basisverzekering? Komend jaar kan dat. Zorgverzekeraars concurreren met historisch lage basispremies. Maar is goedkoop niet duurkoop? Vergelijkingssite PrizeWize legt uit waar je op moet letten als je zo’n goedkope basisverzekering afsluit.

Verder reizen voor zorg
Zorgverzekeraars kunnen alleen een goedkope zorgverzekering aanbieden als ze scherpe prijsafspraken maken met een beperkt aantal zorgaanbieders. Sluit je zo’n zorgverzekering af, dan kun je terecht bij gemiddeld slechts 1 ziekenhuis per provincie. Wil je liever naar een ziekenhuis van je keuze? Dan kun je beter een duurdere verzekering afsluiten. Spoedeisende hulp is uitgesloten van prijsafspraken. Daar hoef je gelukkig nooit extra ver voor te reizen.

Voornamelijk service via internet
Als je een goedkope zorgverzekering hebt, helpt je zorgverzekeraar je nauwelijks nog per post of telefonisch. Declaraties indienen en de klantenservice vinden vooral online plaats. Voor (niet-spoedeisende) ziekenhuisbehandeling kan het zelfs zo zijn dat je je vooraf online moet aanmelden. Dat is prima als je voorkeur uitgaat naar online dienstverlening. Mocht je je zaken toch liever op de traditionele manier willen regelen, dan kan een iets duurdere zorgverzekering de moeite waard zijn.

Oppassen met hoog eigen risico
Basispremies rond de € 60,-? Houd er dan rekening mee dat je het maximale eigen risico van € 860,- betaalt. Dit betekent dat je dat bedrag sowieso kwijt bent als je veel zorg nodig hebt uit de basisverzekering. Wil je een lager eigen risico? Dan wordt je maandelijkse basispremie zo’n € 20,- duurder. Je kunt je eigen risico in stappen van € 100,- verhogen of verlagen. Het minimale eigen risico in 2014 is € 360,-.

Advies: weet waar je voor kiest!
Let vooral op de vergoedingen en de voorwaarden van de zorgverzekering en staar je niet blind op een lage maandpremie. Uiteindelijk gaat het erom dat je je bedenkt wélke zorg je nodig hebt en of je jezelf met een goedkope zorgverzekering niet te veel ontzegt. Gebruik je nauwelijks extra zorg en ben je kerngezond, dan kun je overwegen er 1 af te sluiten.

Top 3 goedkoopste zorgverzekeringen
Kies je voor een eigen risico van € 860,-? Dan ben je via PrizeWize bij de volgende zorgverzekeraars het goedkoopste uit:

  1. Anderzorg Basis – Anderzorg € 62,25
  2. CZdirect – Czdirect € 63,-
  3. TakeCareNow! – Agis € 63,57

Met een minimaal eigen risico van € 360,- ziet de top 3 er zo uit:

  1. Zekur – Univé € 80,25
  2. Bewuzt – VGZ € 83,50

TakeCareNow! – Agis 83,99


Over PrizeWize
PrizeWize.nl is de vergelijkingssite voor energie, internet/tv/telefonie en schade- en zorgverzekeringen, voor de consument en mkb’er. Met een transparant en onafhankelijk vergelijkingssysteem zorgt PrizeWize ervoor dat de bezoeker altijd het beste advies krijgt, passend bij zijn situatie en wensen.

Lees ook:Achmea houdt premie zorgverzekeringen gelijk
Lees ook:CZdirect door studenten verkozen tot beste zorgverzekeraar
Lees ook:Mag je overstappen met een betalingsachterstand op je zorgverzekering?
Lees ook:Is het verantwoord om ‘t eigen risico te verhogen?
Lees ook:ADV: Gratis advies van online specialisten bij Agis Zorgverzekeringen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>