Vegetarisch kerstdiner voor Voedselbank Amsterdam

Op 27 december, derde kerstdag, krijgen 250 mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank een feestelijk vegetarisch kerstdiner. Een indrukwekkende line-up van bekende Nederlanders steunt het initiatief Piep! Kerstdiner voor een Mooiere Wereld in de Amsterdamse Noorderkerk. Een aantal van hen zal ook aanwezig zijn tijdens deze avond. Omroep Piep! vraagt hiermee aandacht voor de explosieve groei van de Amsterdamse Voedselbank.

In twee jaar is het aantal klanten zestig procent gestegen. Maar liefst 1600 Amsterdamse huishoudens met in totaal 4000 klanten zien zich genoodzaakt regelmatig een beroep te doen op de Voedselbank. Onder hen zijn zo’n 1600 kinderen en 300 baby’s. De vraag blijft bovendien alsmaar groeien.(Bron: Volkskrant.nl)

“Voedsel raakt ons allemaal.”, aldus Karen Soeters, oprichter Omroep Piep! “Onrustbarend veel gezinnen en ouderen komen in deze tijd in de knel. En het kan iedereen overkomen. Met Piep! Omroep kunnen we structureel een ander geluid laten horen. We kunnen er met z’n allen wat aan doen om de wereld een stukje beter te maken. Voor elkaar, voor de dieren en voor de natuur die we achter laten voor onze kinderen.”

Topkok Jonathan Karpathios van restaurant Vork&Mes te Hoofddorp kookt met hulp van Foodinspirator Jacinta Bokma en een team van vrijwilligers een verrassend én vegetarisch kerstdiner, onder het motto: Echt, goed eten voor mens, dier en aarde.

Tijdens het feestelijke driegangendiner zal er live entertainment zijn, verzorgd door Jazz-zangeres Ilse Huizinga en comedian Greg Shapiro. Hij doet een stuk uit zijn show Orange dat die avond en op 28 december is te zien in theater De Balie in Amsterdam.

Het benefiet Piep! Kerstdiner wil aandacht vragen voor verborgen armoede in Nederland. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door restaurant Vork & Mes, Stichting Plenty Food Nederland, de Vegetariërsbond en deVegetariër.nl.

Piep! is een televisieomroep in wording en een nieuw, GROEN geluid in omroepland. Piep! wil meer aandacht voor dieren, natuur en milieu op basis van een agenda met grote urgentie. Een GROENE omroep die staat voor het welzijn van dier én mens.

Steunbetuigers van Piep!Kerstdiner voor een Mooiere Wereld:
Jack Spijkerman, Sytske van der Ster, Candy Dulfer, Thomas Acda, Eva Jinek, Antoinette Hertsenberg, Miryanna van Reeden, Rifka Lodeizen, Rosita Steenbeek, Ellen ten Damme, Eddy Terstall, Cees Geel, Nada van Nie, Jasper Krabbé, Kim-Lyan van der Meij, Tatum Dagelet, Renée Soutendijk, Caro Lenssen, Waldemar Torenstra, Andrea van Pol, Waylon, Jamai Loman, Kimberly Klaver, Loretta Schrijver, Annemarie Postma, Yvonne Kroonenberg, Marianne Thieme, Mensje van Keulen, Laurens de Groot, Ilse Huizinga, Greg Shapiro, Lenie ‘t Hart.

http://www.piepvandaag.nl

Lees ook:Risico Schmallenbergvirus voor mensen lijkt klein
Lees ook:Onderzoek naar Schmallenbergvirus bij mensen
Lees ook:Gulle gevers vergoeden gestolen cadeaus voedselbank
Lees ook:Problemen met de Voedselbank? Meld het!
Lees ook:Natuur doet kind goed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>