Het is gezond als kinderen zelf fietsen

Ouders brengen hun kinderen veel te lang met de auto naar de basisschool. Hierdoor leren kinderen niet goed omgaan met het verkeer en zijn ze slecht voorbereid op de fietstocht naar de middelbare school. Dat stelt Friso Metz van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV) in dagblad Metro.

,,Van alle kinderen op scholen woont zeker 90 procent op loop-of fietsafstand van school”, zegt Metz. ,,Toch wordt 1 op de 3 leerlingen met de auto gebracht.”

Volgens Metz vinden veel ouders de route naar school toe te gevaarlijk. ,,Ouders vinden dat autoverkeer maar gevaarlijk en brengen daarom hun kind met de auto naar school. Dat levert juist al die auto’s op.”

Volgens Metz is het belangrijk dat het kind zelf graag wil fietsen. Hij stelt een beloningssysteem voor scholen voor: ,,Geef ieder kind dat loopt of fietst bijvoorbeeld een stickertje.”

Lees ook:Kinderen ziek van vieze toiletten op basisschool
Lees ook:Scholen verbieden energiedrankjes
Lees ook:De Koningsspelen willen duidelijk maken dat sporten héél gezond is voor kids
Lees ook:‘Ouders moeten zelf meer doen tegen pestkop’
Lees ook:Scholen zijn maar moeilijk gezond te krijgen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>