Minder mensen op wachtlijst orgaandonatie

mooiHet aantal mensen dat op de wachtlijst staat voor een donororgaan, is met 11 procent gedaald tegenover vorig jaar. Op 1 januari 2014 stonden er 1146 mensen op de wachtlijst, een jaar eerder waren dat er 1286.

Vorig jaar stonden iets meer mensen een orgaan af. In 2013 doneerden 521 mensen bij leven een orgaan. De lichamen van 255 overledenen werden gebruikt voor orgaandonatie, dit leverde 703 orgaantransplantaties op. Dat blijkt uit cijfers die de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) dinsdag naar buiten bracht.

De transplantatiestichting benadrukt wel dat er nog steeds 150 mensen per jaar doodgaan terwijl ze op de wachtlijst staan voor een donatie.

Lees ook:Wachtlijst voor orgaantransplantatie neemt iets af
Lees ook:Aantal orgaantransplantaties neemt toe
Lees ook:Flinke stijging levende orgaandonaties
Lees ook:Yes! Meer organen afgestaan dan ever
Lees ook:Duitse donoren flink gedaald

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>