Ineens wil iedereen verpleegster worden

De hbo-opleiding verpleegkunde is zo populair, dat vijftien van de zeventien hbo-opleidingen komend jaar een studentenstop instellen. Door de grote toestroom van studenten en door bezuinigingen in de zorg is er een tekort aan stageplaatsen, meldt dagblad Trouw.

Verpleegkunde is dit studiejaar de populairste hbo-opleiding. Ruim 5000 eerstejaars begonnen er in september mee, een stijging van 29 procent vergeleken met het jaar ervoor. De vijftien opleidingen die een numerus fixus instellen laten komend jaar gezamenlijk maximaal 4527 studenten toe. Dat zijn er enkele tientallen minder per opleiding.

Caroline van Mierlo, directeur van het Instituut verpleegkundige studies van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen is blij met de populariteit: er dreigt op de lange termijn een groot tekort aan personeel. Wel ziet ze voor de korte termijn problemen om studenten te plaatsen.

Lees ook:Belgische studenten mogelijk besmet met virus
Lees ook:Weg vrij voor honderden extra studenten geneeskunde
Lees ook:Studenten ziek door norovirus
Lees ook:Tekort aan verpleeghuisartsen dreigt
Lees ook:Voorlopig geen numerus fixus voor geneeskunde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>