Insmeren, want het is de eerste warme dag dit jaar

Haal de tubes zonnebrand maar tevoorschijn, want voor het eerst dit jaar heeft de temperatuur op een aantal plaatsen in Nederland de 20 graden gehaald. Whieoeeeeei!Daarmee is regionaal sprake van een warme dag, melden Weerplaza.nl. en weeronline.nl.

Er is 20 graden gemeten in Maastricht, Eindhoven en Twente. Dit is extreem vroeg voor de tijd van het jaar. Sinds het begin van de metingen in 1901 werd het slechts een keer eerder 20,0 graden in de eerste 10 dagen van maart (eerste decade). Dat was op 6 maart 1989 in Maastricht.

Lees ook:Kleed je goed aan, koudste 24 maart ever
Lees ook:‘Koudste maart in 25 jaar’
Lees ook:Dagrecord hitte ruim gebroken
Lees ook:Onze zomer was warmer dan normaal
Lees ook:Zomer was zonnig, warm en droog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>