Jongeren kopen drank met valse ID

Ruim 10 procent van de scholieren heeft het afgelopen half jaar wel eens gefraudeerd met een ID-kaart waar een valse geboortedatum op staat. Dat blijkt uit onderzoek dat Scholieren.com met de NOS deed naar ID-fraude en de nieuwe alcoholwet. Jongeren gaan uit met de vervalste ID of kopen er drank of sigaretten mee.

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat bijna 68 procent van de 15, 16 en 17-jarigen sinds 1 januari nog wel eens alcohol heeft gedronken tijdens het uitgaan. De regels, die voorschrijven dat je pas mag drinken vanaf je achttiende, worden dus door een meerderheid omzeild.

Aan het onderzoek deden 2900 scholieren mee.

Lees ook:Nederlander drinkt 1 glas alcohol per dag
Lees ook:Pubers roken en drinken minder
Lees ook:Kinderen mogen drinken van ouders
Lees ook:Nederlander wil alcoholverbod 16- en 17-jarigen
Lees ook:Overslaan ontbijt maakt dikker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>