Scholen verbieden energiedrankjes

Op 140 middelbare scholen zijn energiedrankjes ten strengste verboden. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws. Ze hebben het verbod ingesteld, omdat leerlingen volgens de scholen ‘zitten te stuiteren in de klas’, concentratieproblemen krijgen of soms ziek naar huis of naar de huisarts moeten. Nog eens 40 scholen overwegen een verbod in te voeren.

Op het Eckhart College in Eindhoven werd het verbod twee jaar geleden in gevoerd. Vestigingsdirecteur Claire Arts: “Toen een paar brugklassers ziek naar huis moesten na het drinken van een paar drankjes hebben we het verbod meteen ingevoerd. We merken dat het veel rustiger is in de school. Met name kinderen met ADHD zijn een stuk rustiger.”

Drie kwart van de 278 ondervraagde scholen geeft aan dat ze nadelige effecten van energiedrankjes op hun leerlingen zien. Ook scholen die geen verbod hebben, zoals het My College in Spijkenisse. Directeur Ruud Vet: “Een verbod maakt de drankjes voor sommige leerlingen interessanter. Wij gaan liever het gesprek aan en geven voorlichting over de nadelige effecten.”

De Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters en Sappen (FWS) laat namens de producenten van energiedranken in Nederland weten: “Energiedrank is niet gevaarlijk  maar overdaad schaadt. De leden van de FWS verkopen geen energiedranken op basisscholen. Daarnaast zijn wij van mening dat energiedranken niet thuishoren op middelbare scholen. Wij raden, net als het voedingscentrum, aan om in de leeftijd van 13 tot 18 jaar maximaal een energiedrankje per dag te drinken.”

 

bron: RTL nieuws

Lees ook:Utrechtse ‘skispijbelaars’ blijken echt ziek
Lees ook:‘Energiedrankjes moeten supermarkt uit’
Lees ook:Energiedrankjes blijken ongezond
Lees ook:Energiedrankjes mogelijk gevaarlijk
Lees ook:Scholen zijn maar moeilijk gezond te krijgen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>