Dun zijn kan ook gevaarlijk zijn!

Mensen met een BMI van 35 of hoger zijn obees. Volgens een nieuwe meta-analyse onder 51 studies hebben zij 1,3 keer zoveel kans om voortijdig te overlijden. Mensen met ondergewicht, dat is een BMI van 18,5 of lager, hebben volgens de analyse een 1,8 keer zo grote overlijdenskans.

Om een idee te krijgen: een dertigjarige vrouw van 1,75 meter mag volgens de Body Mass Index niet minder wegen dan 56,5 kilo. Nu is de mate van ondergewicht vanzelfsprekend ook van belang. In het onderzoek is gecorrigeerd voor andere oorzaken van ondergewicht zoals ziekten of verslavingen.
Lees verder op Welingelichtekringen.nl

 

Lees ook:Meer kans op ALS voor magere mensen?
Lees ook:‘Modellen mogen niet te dun en niet te jong’
Lees ook:Moederschap is duidelijk níet goed voor de lijn
Lees ook:Nederlanders weer zwaarder
Lees ook:Door crisis meer verslaafden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>