Bloeddonors bedankt!

Bloeddonors redden levens en schenken mensen weer een toekomst. Hun belangeloze inzet om patiënten gezond te laten worden en te laten blijven, is wel een bedankje waard. Op Wereld Bloeddonordag 14 juni lanceert Sanquin Bloedvoorziening daarom een campagne om alle donors te bedanken via de site geefhetdoor.nu

De een geeft, de ander leeft

Iedere dag passeren bloeddonors en patiënten elkaar zonder het te weten. Deze anonieme ontmoetingen zijn bijzonder en zijn door Sanquin in beeld gebracht in een videoclip. Een visuele en muzikale ode die bloeddonors even in het zonnetje zet. Singer-songwriter Isabelle Amé heeft er het nummer ‘Today’ bij geschreven. Isabelle licht toe: “Toen ik hoorde over deze bedank-actie, vond ik dat zo’n sympathiek gebaar dat het me inspireerde tot het maken van dit liedje. Het gaat over geven en krijgen, over hoe geven vaak heel gewoon lijkt, terwijl het eigenlijk heel bijzonder is. Bij bloeddonorschap kan het zelfs om het ‘geven van leven’ gaan.”

geefhetdoor.nu

Via social media en kranten roept Sanquin alle Nederlanders op om naar geefhetdoor.nu te gaan en alle bloeddonors te bedanken. Dit kunnen ze doen door de videoboodschap te delen via Facebook en Twitter. Ook kunnen ze een bloeddruppeltje toevoegen aan hun Facebook en Twitter profielfoto met een ‘Twibbon’. Zo kunnen we samen alle Nederlandse bloeddonors bereiken en ze bedanken.

Lees ook:Leukemiepatiënt werft 1000 bloeddonoren
Lees ook:Cool: stees meer 20- en 30 jarigen zijn bloeddonor
Lees ook:Wereld Bloeddonordag 14 juni –
Lees ook:Nederlanders wil levens redden met bloeddonatie
Lees ook:Bloeddonoren uit risicogebieden getest op Q-koorts

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>