Tijgermuggen in Oss

nvwa-1Op een industrieterrein in Oss worden vandaag tijgermuggen bestreden. De exotische muggen werden daar half juni ontdekt tijdens een controle van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bij een importeur van gebruikte banden. Vorig jaar waren de insecten er ook al gevonden.

Tijgermuggen kunnen gevaarlijke ziekten overbrengen, maar die kans is heel klein. ,,De bestrijding is een voorzorgsmaatregel omdat we niet willen dat een tropische infectieziekte kan binnenkomen en zich kan vestigen in Nederland”, aldus een woordvoerster van de NVWA.

Bij de bestrijding ervan worden zowel de larven als de volwassen muggen gedood.

Woensdag heeft de NVWA exotische muggen bestreden in Assen en er staat nog een aantal rondes op andere plekken op stapel. Vorig jaar werden de insecten op negen plaatsen aangepakt.

Lees ook:Opgelet: exotische Tijgermug duikt op in Nederland
Lees ook:Muggenplaag komt eraan
Lees ook:Bestrijding tijgermug in Brabant geslaagd
Lees ook:OMG! Gelekoortsmuggen aangetroffen op Schiphol!
Lees ook:Mugjes leggen operatiekamers Havenziekenhuis plat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>