De voordelen van een gezonde lifestyle

interpolis-grapes-within-a-green-small-glass-bowl-1442842-mEen gezonde lifestyle, een term die tegenwoordig (bijna) meer wordt gebruikt dan afvallen, diëten of lijnen. Afvallen is een korte termijnplan, een gezonde lifestyle verandert je hele leven. Constant bezig zijn met gezonde voeding, sporten en een positieve houding zorgt er uiteindelijk voor dat je het woord dieet voorgoed uit je leven kunt bannen.

Buiten het feit dat je strakker en lekkerder in je vel zit, heeft een gezonde lifestyle nog tientallen voordelen. Je bent gezond(er), hebt ontzettend veel energie en een berg aan zelfvertrouwen. Heel erg fijn voor jezelf, maar ook voor je portemonnee. Gezond zijn en ook blijven bespaart namelijk een hoop geld, is uit meerdere onderzoeken gebleken. Vrij logisch ook, de huisartsbezoekjes blijven uit en ziekmelden op het werk komt bijna niet meer voor. Hoogste tijd om daarom ook op je zorgverzekering te besparen, meer dan een basisverzekering heb je misschien niet nodig.

Maar hoe verander je jouw levensstijl naar een gezonde lifestyle en wanneer heb je precies een gezonde lifestyle? Dit is per persoon verschillend. Op het internet zijn er honderden websites en blogs, zoals dit Gezonheidblog, te vinden met advies over gezondheid, sport en voeding. Probeer tips te vinden die passen bij jouw leven en probeer een mooie balans te vinden tussen je nieuwe en je oude levensstijl. Als je dagelijks 10 glazen cola dronk, is het beter om eerst te minderen dan er meteen mee te stoppen. Drastische veranderingen zorgen ervoor dat je het wellicht minder lang volhoudt. Deze website heeft alvast wat leuke en goede basistips opgesteld. Één ding is zeker, gezond blijven bespaart een hoop en dat is voor mij genoeg motivatie.

Geen reacties // Reageer