Nederlander eet 24 kilo suiker per jaar

Cariës – spreektaal: gaatjes in je tanden – is nog altijd de meest voorkomende infectieziekte ter wereld. Maar liefst 80% van de bevolking krijgt er vroeg of laat mee te maken. elmex® heeft  zich ten doel gesteld cariës te helpen voorkomen. Daarom was het onlangs Anti-cariësdag.

Met Anti-cariësdag wil elmex® mensen er bewust van maken hoe zij gaatjes kunnen voorkomen: dat heeft naast een goede gebitsverzorging alles te maken met het minder consumeren van suikerhoudende producten. Uit consumentenonderzoek* blijkt dat de gemiddelde Nederlander het gebit onvoldoende verzorgt en slecht op de hoogte is van suikerinname en de invloed van suikers op het ontstaan van cariës.

Eén op de drie Nederlanders poetst minder dan tweemaal per dag zijn tanden en een poetsbeurt duurt gemiddeld korter dan de aanbevolen twee minuten. Daarnaast weet men vaak niet dat suikers niet alleen in zoetigheden en snacks zitten. 70% is er niet van op de hoogte dat melk en sommige vleeswaren suikers bevatten.

elmex® deed acht jaar lang klinisch onderzoek onder 14.000 proefpersonen. Drs. Christien Timmer, Scientific Affairs Manager bij elmex®: “Cariës ontstaat door bacteriën in tandplaque, die zich vermenigvuldigen tussen de poetsbeurten door. Deze bacteriën voeden zich met de suikers uit eten en drinken. Daarbij ontstaan suikerzuren die het glazuur kunnen aantasten, wat uiteindelijk gaatjes in het gebit kan veroorzaken. Daaraan wordt men gedurende de hele dag blootgesteld. Ondanks een gezonde gebitsverzorging blijft er daarom altijd een risico bestaan door suikerconsumptie, die voor de gemiddelde Nederlander bestaat uit zo’n 24 kilo per jaar.” 

Sr. Retail Marketing Manager Marit van Houte: “Er is nu eindelijk een nieuwe technologie die cariës kan helpen voorkomen: elmex® ANTI-CARIËS PROFESSIONAL™. Het is de grootste innovatie sinds de introductie van fluoridetandpasta. Wij zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe product bijdraagt aan onze doelstelling om cariës te helpen voorkomen.”

Techniek & werking
De nieuwe tandpasta bevat naast fluoride en calcium een Suikerzuur Neutralisator™. Drs. Timmer: “Het verschil met andere tandpasta’s is dat elmex® ANTI-CARIËS PROFESSIONAL™ de suikerzuren in de tandplaque direct onschadelijk maakt, nog voordat ze het tandglazuur kunnen aantasten. Op deze manier worden tanden vier keer zo effectief geremineraliseerd, wordt het tandglazuur versterkt en kunnen gaatjes worden voorkomen.”¹

Naast het gebruik van elmex® ANTI-CARIËS PROFESSIONAL™ wordt gebruikers aangeraden om minstens tweemaal per dag de tanden te poetsen, daarnaast eenmaal te flossen, minimaal twee keer te spoelen met mondwater en regelmatig de tandarts en mondhygiënist te bezoeken.

Lees ook:Bescherm jij je tanden al tegen suikerzuren?
Lees ook:Nederlander zorgt slecht voor zijn gebit
Lees ook:Nieuwe ontdekking moet gaatjes voorkomen
Lees ook:Steeds vaker tanden beschadigd door piercings
Lees ook:Gebit van veel peuters dramatisch slecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>