Van welke mug maak je een olifant? Dode muggen gevraagd

Het kan het bloedzuigend vrouwtje van de huissteekmug zijn, maar ook één van de vele andere soorten steekmuggen die in Nederland actief zijn. De zomer is bij uitstek een periode waarin steekmuggen overlast veroorzaken, maar het is onduidelijk welke soorten daarvoor zorgen en hoe groot de ellende is in vergelijking met andere jaren. Onderzoekers van Wageningen roepen daarom op om waarnemingen van overlast te melden via Muggenradar.nl.

Ook kunnen er na het invullen van een vragenlijst dode muggen worden opgestuurd voor nader onderzoek, aldus de Wageningen Universiteit. Dat kan van 28 augustus tot en met 4 september.

Een steekmug is te herkennen aan een vooruitstekende zuigsnuit. Andere vliegende insecten hebben die niet.

De onderzoekers willen niet alleen te weten komen welke muggen de meeste overlast veroorzaken en hoe groot die is. Het onderzoek levert ook informatie op voor het beoordelen van de risico’s op de overdracht van ziekmakende virussen als het West-Nijlvirus en knokkelkoorts. Volgens Wageningen Universiteit is er in Nederland momenteel geen sprake van het overbrengen van ziektes door muggen, maar onderzoekers houden de situatie wel nauwlettend in de gaten.

Begin dit jaar hield Wageningen Universiteit een onderzoek naar de overlast door muggen in de wintermaanden. Ook toen konden mensen meldingen van overlast doorgeven en dode muggen opsturen.

Iemand vroeg zich af bij het horen over dit onderzoek, maar van welke mug maak je nu een olifant? hahaha, lol!

bron: muggenradar.nl

Lees ook:Muggenplaag komt eraan
Lees ook:Hebben muggen een hekel aan B-vitamines?
Lees ook:Nog steeds veel ziekmakende teken
Lees ook:Muggenalert gaat ons beschermen
Lees ook:Keukenkruiden kunnen leverkanker veroorzaken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>