Pubers roken en drinken minder

18Geweldig nieuws voor ouders van pubers, want jonge pubers zijn in de afgelopen 10 jaar VEEL minder gaan drinken. Dat blijkt uit maandag gepubliceerd onderzoek naar de gezondheid en het welzijn van Nederlandse scholieren tussen de 11 en 16 jaar, meldt het AD.

In 2003 had 70 procent van de basisschoolleerlingen uit groep 8 al eens een glas alcohol gedronken. Ruim 10 jaar later blijkt dat nog maar 17 procent te zijn. Jeugdonderzoekster Wilma Vollebergh van de Universiteit Utrecht zegt dat de opvoeding strenger is geworden. Een andere verklaring is dat ouders zich meer realiseren hoe slecht drank is voor opgroeiende kinderen.

Het onderzoek laat ook zien dat tieners minder vaak sigaretten en wiet roken. Zo roken 14-jarigen bijna helemaal niet meer. Ik vind het fantastisch nieuws en ben nog steeds van mening dat je pubers daar best voor mag belonen.

bron: AD

Lees ook:Hormoon maakt pubers chagrijnig
Lees ook:Nederlandse kinderen zijn gezond en gelukkig
Lees ook:Pubers hangen liever op de bank
Lees ook:Obese tiener niet vaker depressief
Lees ook:Walgelijk: een op de vijf jongeren gecyberpest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>