Hoe zeker ben jij over je adem?

Veel Nederlanders zijn onzeker over de geur van hun adem: bijna één derde (32 procent) geeft aan zich er elke dag druk om te maken. Nog eens 28 procent zegt een paar keer per week onzeker te zijn over de eigen adem. Wanneer men weet dat de adem niet goed ruikt, durft ruim een kwart anderen niet meer aan te spreken en gaat 17 procent in paniek op zoek naar iets om het probleem op te lossen. Dit blijkt uit onderzoek van CB12 onder ruim 3.000 respondenten.

Bijna 70 procent van de ondervraagden zou graag willen dat hun omgeving het hen eerlijk vertelt als ze uit hun mond ruiken. Maar, zelf wijzen ze anderen er juist niet zo snel op: 4 procent van de respondenten geeft aan er altijd wat van te zeggen als een ander uit de mond ruikt. 45 procent zegt alleen mensen die ze goed kennen, zoals de partner, familie of vrienden hier op te wijzen. Een vijfde probeert met bijvoorbeeld een pepermuntje of gewone kauwgom subtiele hints te geven en 29 procent zegt helemaal niks wanneer een ander een slechte adem heeft.

Partner moet een goede adem hebben
Mannen maken zich over het algemeen minder druk over hun adem dan vrouwen: 28 procent van de mannen geeft aan zich elke dag onzeker te voelen over zijn adem, ten opzichte van 33 procent van de vrouwen. Op de vraag aan wie men zich het meest stoort wanneer diegene uit de mond ruikt, antwoordt 38 procent de partner. Op een tweede plek komen de collega’s met 24 procent, gevolgd door de directe familie met 9 procent.


Over het onderzoek
CB12 deed in augustus 2014 onderzoek onder ruim 3.000 Nederlanders van 18 t/m 70 jaar naar het bewustzijn van een goede of slechte adem. CB12 is een mondspoeling en pakt de oorzaak van slechte adem bij de bron, namelijk zwavelgassen, aan. Gebruik CB12 in je dagelijkse routine voor een goede adem, 12 uur lang. www.CB12.nl.

Lees ook:Slechte adem nog altijd taboe
Lees ook:Hoe zeker ben jij over jouw mondhygiëne?
Lees ook:Mondwater is af te raden
Lees ook:Mijn adem was nog nooit zo fris
Lees ook:Na knoflook melk drinken, dan stink je niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>