Donderdag is World Sight Day, onderga een ‘voelrondleiding’

Het is World Sight Day op donderdag 9 oktober. Dat is een dag waarop tal van organisaties zich verenigen om de aandacht te vestigen op blindheid en het -indien mogelijk- voorkomen daarvan.Anatomiemuseum BODY WORLDS: The Happiness Project organiseert deze donderdag een Blind Day. Mensen met een visuele beperking krijgen dan -bij hoge uitzondering- de kans om enkele geplastineerde lichamen, organen en gewrichten te zien, door te voelen.

In deze videoboodschap legt Dr. Angelina Whalley, creatief en conceptueel ontwerper van de BODY WORLDS exposities, uit waarom deze Blind Day wordt georganiseerd bij The Happiness Project. Whalley en haar echtgenoot Gunther von Hagens willen met BODY WORLDS iedereen de kans geven om meer inzicht te krijgen in het menselijk lichaam. Eerder was dit voor personen met een visuele handicap niet mogelijk, omdat de plastinaten normaliter niet mogen worden aangeraakt.

Blind Day tickets
Studenten Geneeskunde staan VANDAAG klaar om de aanwezige blinden en slechtzienden rond te leiden. De ‘voelrondleiding’ om 14:00 uur is reeds volgeboekt door Doofblinden in Beweging (DbiB), er zijn nog wel enkele plaatsen beschikbaar voor de extra rondleiding om 16:00 uur. 
Deelnemers dienen zelf voor begeleiding te zorgen. Een Blind Day Duo-ticket inclusief voelrondleiding kost €20 en is geldig voor één visueel beperkt persoon en één begeleider. Aanmelden voor de rondleiding op donderdag 9 oktober om 16:00 uur kan via www.bodyworlds.nl/aanmelden-voor-de-blind-day

World Sight Day
World Sight Day is een jaarlijks terugkerende dag, georganiseerd door VISION 2020. Tijdens deze dag worden wereldwijd diverse activiteiten georganiseerd om aandacht te geven aan vermijdbare blind- en slechtziendheid. Vision 2020: The Right to Sight heeft zich tot doel gesteld vermijdbare blindheid en slechtziendheid uit te bannen voor het jaar 2020, omdat iedereen op aarde recht heeft op een goed gezichtsvermogen. VISION 2020 is een wereldwijd initiatief van onder andere de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

 

 

Lees ook:We vieren Bright Sight Day!
Lees ook:Doofblinden geroerd door schoonheid van de mens
Lees ook:Goed nieuws voor diabeten: oogscreening op maat
Lees ook:Leuke tip voor de kids: kinderworkshop ‘Dokter Junior’
Lees ook:Laat je gezondheid testen tijdens de voorjaarsvakantie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>