Boek helpt jonge kinderen met een ouder met psychische problemen

Het boek Papa is paars is bedoeld voor kinderen die te maken hebben met ouders met psychische problemen. Het boek is ideaal voor in de praktijk, maar ook voor ouders die dit onderwerp bespreekbaar willen maken.

Als papa’s hoofd ziek is,
Noem ik papa paars.
Paarse papa doet vreemd.
Als paarse papa moet slapen, blijft hij wakker.
Als paarse papa moet eten, eet hij niet.
Als er niemand praat, hoort paarse papa toch stemmen. 

De papa van Jet en de mama van Job hebben psychische problemen. Soms zijn ze gewoon papa of mama, maar dikwijls zijn ze onvoorspelbaar en onbereikbaar. Jet en Job kunnen daarom niet bij hun papa en mama wonen.

De twee verhalen laten met de indringende tekeningen van de vijfjarige Jasmine zien wat het voor jonge kinderen betekent om te leven met een ouder met een psychisch probleem. Hulpverleners en ouders kunnen door dit boek voor te lezen en te bespreken het gedrag voor jonge kinderen verklaren. In het boek zijn tips en achtergrondinformatie opgenomen.

Reacties van professionals en ervaringsdeskundigen:
Prachtig boek met aanspreekbare kleuren voor kinderen. Heel fijn ook om in de praktijk te hebben en ermee te werken, een aanwinst. De verschillende tips om het boek te gebruiken zijn vooral ook voor ouders een handvat om thuis dit moeilijke onderwerp bespreekbaar te maken op een niveau dat past bij de ontwikkeling van jonge kinderen. Dat de schrijfster en haar dochter dit boek uit eigen ervaring hebben ontwikkeld geeft het boek extra gevoel.
Kindercoach Maaike van den Busken

Het boek heeft mij diep geraakt. Ik ben zelf opgegroeid met een moeder met een bipolaire stoornis en zou willen dat dit boek er in mijn jeugd was geweest. Ik voelde mij altijd onbegrepen, maar in dit boek is een half woord genoeg.
Anoniem (44)

Als ik dit boek in mijn kinderjaren had mogen lezen had ik mijn eigen situatie misschien beter begrepen en kunnen verwerken. Ook had ik mij dan waarschijnlijk minder beschaamd, eenzaam en onbegrepen gevoeld.
Floris Broekhuizen (40), ervaringsdeskundige in de psychiatrie en verpleegkundige in opleiding.

Door: Juliette Meijer
ISBN: 9789085606680
Aantal pagina’s: 52
Prijs: € 17.50
Full color
Omdraai-prentenboek

 

Lees ook:Nieuw boek: Als kanker je gezin treft
Lees ook:Bereid je peuter voor op de komst van een broertje of zusje
Lees ook:Vaders: maak van Vaderdag een Voorleesdag!
Lees ook:Boek helpt kinderen van groter worden angst af
Lees ook:Met dikke papa meer kans op dik kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>