Hoeveel kennis hebben we eigenlijk over onze zorgpolis?

zi

Weet jij alles over je zorgpolis?

Zilveren Kruis maakt 8 december de resultaten bekend van een onderzoek naar de betrokkenheid van Nederlanders bij hun eigen gezondheid en zorgpolis. In het onderzoek onder ruim 1000 Nederlanders komen thema’s terug als de kennis van de eigen polis en de keuzes die men daarin maakt. Ook laat het onderzoek zien in hoeverre Nederlanders hun zorgbehoeften wel of niet laten aansluiten bij hun zorgverzekering. Er is gekeken naar de verschillen tussen grote en kleine steden, mannen en vrouwen en leeftijden.

Het onderzoek beantwoordt vragen als:

  • Waar letten we op bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering?
  • Weten Nederlanders wat er wel en niet wordt gedekt vanuit hun zorgpolis?
  • Weten we het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico?
  • Zijn de verwachtingen over zorgkosten realistisch?

Onderzoek

Het onderzoek is in november uitgevoerd door onderzoeksbureau KIEN en gehouden onder 1000 Nederlanders. Zilveren Kruis heeft dit onderzoek geïnitieerd om inzicht te krijgen in hoeverre Nederlanders vragen hebben over hun zorgpolis. Zilveren Kruis helpt met het beantwoorden van alle vragen.

Wordt vervolgd dit!

Lees ook:72% gebruikt medicijnen op doktersadvies
Lees ook:Zilveren Kruis Achmea wint Zorgverzekeringonderzoek 2012 .
Lees ook:318 euro prijsverschil tussen zorgverzekeringen
Lees ook:‘Gestripte’ zorgpolis is upcoming
Lees ook:We weten bar weinig over onze zorgverzekering

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>