Wapen je tegen Blue Monday met een smoothie en lichttherapie

OMG na het weekend is het B L U E M O N D A Y,  de meest depressieve dag van het jaar!! Maar gelukkig kun je je ‘r tegen wapenen.

Voor een extra dosis energie tijdens de donkere winterdagen kan men vanaf 19 januari, Blue Monday, terecht bij SLA. De restaurantketen introduceert op deze dag een speciale energie-booster, bestaande uit een smoothie met hoog energetische ingrediënten en een kwartiertje lichttherapie van een speciale lichttherapiebril. Door deze bijzondere combinatie voel je je direct energieker en alerter. SLA is de eerste restaurantketen wereldwijd die deze unieke combinatie van voeding en licht aanbiedt.

“In de zomer haal je voldoening uit een simpele salade, maar in de winter neemt de behoefte aan calorierijk voedsel sterk toe. Vaak is dit eten met teveel vet en suikers, waar je niet alleen van aankomt maar ook juist minder energie van krijgt”, zegt Ida de Haart, Hoofd Food bij SLA. “Wij willen deze winter graag een lekker, gezond en bijzonder alternatief bieden waar mensen extra energiek van worden; voeding met licht!

SLA werkt hiervoor samen met lichttherapiespecialist Goodlite. “Licht stuurt via de ogen talrijke lichaamsprocessen aan waaronder het slaap-waakritme, stemming, energiehuishouding, concentratievermogen en eetlust. Door een gebrek aan licht tijdens de donkere dagen, wordt de biologische klok van het lichaam ontregeld met alle gevolgen van dien”, aldus René van Klaveren van Goodlite. In Nederland hebben 600.000 mensen jaarlijks last van een winterdepressie. Het aantal mensen met de mildere winterdip, waarbij men voornamelijk klaagt over aanhoudende vermoeidheidsklachten, is nog vele malen groter. “Een kwartiertje ‘Luminette’ is voldoende om deze klachten tegen te gaan. Het speciale licht van de bril stopt direct de aanmaak van het slaaphormoon melatonine en stimuleert de aanmaak van het geluksstofje serotonine. Je voelt je direct alerter en energieker”.

De speciale combinatie van voeding en licht bij SLA is niet bedoeld als vervanging van een medische behandeling, maar is vooral bedoeld als een prettige ‘verlichting’ van de winterdip.

http://ilovesla.com

http://www.goodlite.nl

Lees ook:Doei slaapproblemen, doei winterdepressie, doei vermoeidheidsklachten
Lees ook:Belasting op ongezonde voeding spekt vooral de staatskas
Lees ook:Wil je nooit meer koude voeten hebben?
Lees ook:Heb jij last van een herfstdepressie?
Lees ook:‘Hoogtezon goed voor ongeboren baby’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>