Moe, down en sneller geirriteerd? Voeg zon toe aan je voeding!

Voel je je lusteloos? Moe? Depri?

Uit onderzoek van het Florida Department of Citrus (FDOC) blijkt dat 78% van de Nederlandse vrouwen hun verminderde productiviteit en gezondheid afschrijft op de regen en het koude winterse weer. Het koude, natte seizoen eist zijn tol op de respondenten. Zo voelt 40% zich minder gezond, 56% zich minder energiek, 46% zich minder productief en 54% zich kwetsbaarder tijdens de koude wintermaanden.Dit gebrek aan energie en productiviteit komt echter niet door het weer, maar door een gebrek aan voedingsstoffen. Slechts 55% van de vrouwen eet in de winter de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid fruit. Vooral Nederlandse vrouwen onder de 34 jaar eten niet voldoende fruit.

Door te genieten van seizoensfruit kun je een winterdepressie tegengaan. Gebrek aan zon? Voeg dan de zon toe aan je voeding! Florida grapefruit, die op zijn lekkerst is in de koude wintermaanden, helpt om de winterblueste verslaan. Deze citrus zit boordenvol vitamines en is ontzettend veelzijdig, waardoor de Florida grapefruit past bij iedere maaltijd: ontbijt, lunch, diner of als tussendoortje.

“Terwijl door de kou en de nattigheid de zomer een verre herinnering lijkt, is het makkelijk om een beetje zonneschijn in het dagelijks leven te brengen met fris fruit van het seizoen. Florida grapefruits zijn het zoetst en sappigst tussen januari en maart, en deze maanden zijn daarmee het hoogseizoen. Door de unieke vruchtbare bodem en het zonnige subtropische klimaat in Florida, zijn daar de groeiomstandigheden ideaal voor deze citrus. Deze grapefruits zijn niet alleen rijk aan smaak, maar ook aan vitamine C. Eén halve Florida grapefruit bevat maar liefst 100% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C, waardoor dit winterse fruit perfect is om de gezondheid en vitaliteit te verhogen,” zegt Michael Schadler, Director of International Marketing bij FDOC.

Juliette Kellow, diëtiste en auteur, licht de onderzoeksresultaten toe: “Als het buiten koud en nat is,  willen we ons het liefst opkrullen en binnen blijven, en dat blijkt ook uit het onderzoek. Maar liefst 43% van de respondenten gelooft zelfs dat ze meer slaap nodig hebben om dewinterblues het hoofd te bieden. Hoewel het verleidelijk is om een winterslaap te houden, zijn er eenvoudige stappen die mensen kunnen nemen om gezond te blijven en met een goed gevoel de winter door te komen, zoals bijvoorbeeld het eten van seizoensfruit als Florida grapefruit. Florida grapefruit zorgt voor een natuurlijke energieboost door de grote hoeveelheden essentiële voedingsstoffen, zoals vitamine C, vitamine A, kalium en vezels. Hiermee is het een gezonde en goede snack voor in de winter. Het is ook een zeer veelzijdige citrus die heerlijk is als stuk fruit, en in zoete en hartige gerechten.”

Over het onderzoek

Het onderzoek is in december 2014 uitgevoerd door Toluna onder 10.000 vrouwen van 25 jaar en ouder uit de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, Frankrijk, België, Nederland en Zweden.

Lees ook:Blijf 100% fit, eet grapefruit uit Florida
Lees ook:Boost je gezondheid met grapefruit!
Lees ook:Recept: Healthy eindejaarsdrankjes
Lees ook:5 Vitamines voor een goede weerstand
Lees ook:Met vitamine K minder kans op diabetes

1 Reacties // Reageer

One thought on “Moe, down en sneller geirriteerd? Voeg zon toe aan je voeding!

 1. Profitall Natural Lifestyle

  Profitall Natural Lifestyle

  Gezonde, uitgebalanceerde voeding, voldoende beweging en ontspanning helpen niet alleen om vandaag fit te zijn, maar ook in de toekomst gezond te blijven.

  Er zijn veel redenen waarom een voedingssupplement een goede aanvulling zou kunnen zijn. Het lukt veel mensen niet om bijvoorbeeld elke dag voldoende fruit en groente te eten of twee keer per week vette vis.

  Tevens heeft het lichaam in bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld tijdens zwangerschap, sporten, ouder worden of chronische ziektes, behoefte aan extra voedingsstoffen. Ook kan gebruik van medicijnen het gehalte van bepaalde vitaminen en mineralen doen dalen.

  Profitall heeft een uitgebreid assortiment natuurlijke gezondheidsproducten. Het kiezen van een geschikt product voor u persoonlijke situatie wordt makkelijker met een professioneel kosteloos advies van Profitall. Voor meer info : http://www.profitall.nl

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>