Heb jij je EHBO? Het Rode Kruis wil jou!

kris

Het Nederlandse Rode Kruis zoekt tweeduizend nieuwe vrijwillige hulpverleners. De organisatie wil de nieuwelingen nog dit jaar inzetten bij massa-evenementen als De Parade, Sail Amsterdam en de op 4 juli in Utrecht startende Tour de France, schrijft De Telegraaf.

Donderdag begint daartoe de wervingscampagne. Volgens het Rode Kruis is er dit jaar sprake van een sterke toename van het aantal verzoeken voor EHBO-begeleiding. „Komende zomer staat immers een aantal grote publiekstrekkers op stapel, waarvoor honderden extra vrijwilligers nodig zijn”, aldus een woordvoerster.

De eerstehulpvrijwilligers worden door het Rode Kruis getraind in zowel reanimatie als het behandelen van kleine bloedingen, kneuzingen en schaaf- of snijwonden. Ook in de rampenhulpverlening wil het Rode Kruis meer hulpverleners paraat hebben.

Lees ook:Ook jij kan iets door voor vluchtelingen…
Lees ook:500 vrijwilligers gaan duizenden blaren ontlasten bij de vierdaagse
Lees ook:Rode Kruis wil Burgerhulp
Lees ook:Rode Kruis actieweek: laat Syrië niet in de kou staan
Lees ook:Vierdaagseloper stomdronken van de weg gehaald

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>