Trainen met kou maakt gezond & fit. Durf jij in een ijsbad?

Kou schijnt heel goed voor je te zijn. Niet voor niets hoor je bij een sauna-bezoek jezelf na een sauna-gang onder te dompelen in ijswater. Het zou goed voor je huid , je haar en je hart zijn. Maar zie jij jezelf al ontspannen in een ijsbad zitten? Maak dan je borst maar nat of koud… , want op dinsdag 21 april gaan 700 gewone Nederlanders die uitdaging aan. Onder leiding van Hof gaan ze in een bad met ijs zitten. De Iceman pleit voor een herwaardering van kou. Trainen met kou levert veel op: meer energie, minder ontstekingen en betere doorbloeding.

De recordpoging vindt plaats tijdens een KiKa gala in Theater Amsterdam. De gehele kaartopbrengst gaat naar de stichting Kinderen Kankervrij (KIKA). Vanaf deze week ligt het eerste boek van de Iceman in de winkel, Koud Kunstje. Hierin wordt zijn methode uitgelegd en wetenschappelijk onderbouwd . Er komen ook artsen en patiënten aan het woord.

Koud kunstje

Onderzoekers van het AMC en Radboud UMC erkennen dat mensen in staat zijn om met Hof’s koudetraining en ademhalingstechnieken hun autonome zenuwstelsel te activeren en het immuunsysteem te sturen. In de medische wereld werd dit tot voor kort als onmogelijk beschouwd. Deze bevinding kan veel betekenen voor mensen met auto-immuunziektes zoals reuma en chronische darmziektes.

Meedoen?

Durf jij onder leiding van Iceman Wim Hof het ijsbad in? Meld je aan via [email protected]. Gewoon komen kijken kan natuurlijk ook. De recordpoging ijsbadzitten op dinsdagavond 21 april vindt plaats in Theater Amsterdam tijdens een benefietgala voor KiKa. Er treden ook artiesten en auteurs op waaronder: cabaretier Marjolijn van Kooten en DWDD professor Erik Scherder.

Een kaartje voor het KIKA gala bestel je door 50 euro te sponsoren via: www.runforkikamarathon.nl/vitaalpunt. De hele kaartopbrengst gaat naar de stichting Kinderen Kankervrij. Het boek Koud Kunstje is verkrijgbaar via bol.com of bij de boekhandel.

Lees ook:Cabaretier rent marathon tijdens voorstelling voor CliniClowns
Lees ook:Stichting Lach voor een Dag happy met opbrengst galadiner
Lees ook:BN-ers in actie om aandacht te vragen voor kinderkanker
Lees ook:‘Iceman blijft warm door bruin vet’
Lees ook:Journalisten kunnen vandaag een ‘live’ besnijdenis volgen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>