De Koningsspelen willen duidelijk maken dat sporten héél gezond is voor kids

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima openden vanochtend de Koningsspelen in Leiden. Na het Koningsontbijt en het optreden van Kinderen voor Kinderen gaven de Koning en Koningin het startsein voor de sportdag. In Nederland en in het buitenland doen bij elkaar 1.243.763 kinderen mee aan de Koningsspelen. Het gaat in totaal om 6019 scholen.

Het gezamenlijke Koningsontbijt en de Koningssportdag vinden plaats om aan alle kinderen én hun ouders de boodschap mee te geven dat samen goed ontbijten en actief bewegen veel plezier geeft en belangrijk is voor de gezondheid.

Initiatiefnemer Richard Krajicek vertelt: “Ik ben enorm blij dat we met de Koningsspelen meer dan 1,2 miljoen kinderen in Nederland en in het buitenland enthousiast hebben kunnen maken om vandaag met elkaar te ontbijten en te bewegen. Het grote aantal inschrijvingen laat zien dat de Koningsspelen voor veel scholen een vast onderdeel van het programma zijn geworden. Wat mij betreft is een traditie geboren en blijven we de Koningsspelen elk jaar vieren!”

Internationaal

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied. In het Caribisch gebied doen dit jaar 160 scholen mee aan de Koningsspelen. Ook vieren 10.000 leerlingen van Nederlandse scholen in het buitenland en Nederlandse afdelingen van de Europese scholen dit jaar de Koningsspelen.

Leiden

In Leiden doen bijna 8.000 leerlingen van 30 basisscholen mee aan de Koningsspelen. Zij worden begeleid door ruim 1.000 leerlingen vanuit het voortgezet onderwijs, MBO en HBO. De organisatie is in handen van de projectgroep Koningsspelen Leiden die de Koningsspelen organiseert in samenwerking met de gemeente Leiden. Op de locatie waar de Koning en Koningin de Koningsspelen hebben geopend, sporten 1200 kinderen van negen verschillende basisscholen.

 

Lees ook:Koningin Maxima ontbijt met koffie, yogurth en vruchten
Lees ook:Gratis ‘Koningsontbijt’ voor alle deelnemende scholen
Lees ook:Minstens 2 uur gymles voor basisscholen
Lees ook:Basisscholen gaan strijd aan met overgewicht
Lees ook:sCOOLsport maakt kinderen gezonder en weerbaarder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>