Ben jij tevreden over jouw orthodontist?

Maar liefst zeven op de tien patiënten zijn door hun orthodontist niet geïnformeerd over de behandelingsmethoden, soorten beugels en de prijzen daarvan. Meer dan 25% van de ondervraagden zegt geen offerte te hebben gekregen voorafgaand aan de behandeling, terwijl dit verplicht is.

Dat blijkt uit een enquête van het Meldpunt Orthokosten van De Consumentenbond en het televisieprogramma De Monitor. Zeshonderd ouders van beugeldragers vulden de vragenlijst in op het Meldpunt Orthokosten van De Consumentenbond en het KRO-NCRV-programma.

Volgens orthodontisten kiezen mensen zelf voor mooiere en dure beugels. De Consumentenbond stelt dat de resultaten van de enquête de argumenten voor de kostenstijging ontkrachten. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) overweegt actie. ,,We kunnen een regel opstellen die orthodontisten verplicht alle mogelijke beugels op hun website te zetten. Zodat je de mogelijkheden van tevoren goed kunt bekijken.’’ Tandartsen- en orthodontistenorganisatie KNMT belooft beterschap.

bron: De Monitor

Lees ook:Orthodontist wordt goedkoper
Lees ook:Tarieven orthodontisten moeten fors omlaag
Lees ook:Onderzoek naar sjoemelen met tarieven door orthodontist
Lees ook:Tarief van orthodontist gaat fors omlaag
Lees ook:‘Dure cholesterolpil kost gezondheidszorg miljoenen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>