Hoe (il)legaal zijn jouw dieetpillen?

d

Mensen die lijnen en die toevallig weten of de illegale en gevaarlijke dieetpillen 2.4-Dinitrophenol (DNP) ook in Nederland worden verkocht, kunnen dat melden bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Vind je dat eng? Niet doen, want het mag anoniem. Interpol heeft deze week alarm geslagen voor de pillen, nadat een 21-jarige Britse dame was overleden na een overdosis.

Na een screening van NVWA zijn geen Nederlandse (internet)verkopers gevonden van de pillen. Maar omdat het hier gaat om handel die plaats zou vinden in het illegale circuit roept de NVWA consumenten op het te melden als zij weten waar middelen met de verboden stof DNP toch worden verkocht.

De Britse Eloise Perry overleed vorige maand toen ze de dieetpillen had genomen. Vermoedelijk had ze acht pillen ingenomen, vier keer de dodelijke dosis. Interpol waarschuwt nu in 190 landen voor de gevaarlijke stof, die op internet wordt verkocht in pillen- en crèmevorm.

De NVWA waarschuwde in 2003 ook al voor de afslankpillen, sindsdien zijn er geen aanwijzingen dat deze middelen in Nederland op grote schaal worden verkocht.

Lees ook:Tandenbleken aan banden gelegd
Lees ook:‘Verlamd door mosselen’
Lees ook:Waarschuwing voor levensgevaarlijke abortuspil
Lees ook:NVWA: neem geen voedingssupplement met DMAA
Lees ook:Viagra-producent komt met website over neppillen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoe (il)legaal zijn jouw dieetpillen?

  1. Andreas

    Wil je ook graag een slanker en gezond lichaam

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>