Kom dansen tegen spierziekten

dans

Na succesvolle eerdere edities opent op 3 september het dansgala Free To Move voor de derde keer het Nederlandse dansseizoen in Den Haag. Tijdens deze avondvullende voorstelling in het splinternieuwe Scheveningse Zuiderstrandtheater zijn nagenoeg alle grote dansgezelschappen te zien nog voordat ze in het theater staan. Samuel Wuersten, artistiek directeur van Holland Dance stelt net als voorgaande jaren het programma van Free To Move samen. De inzet van alle dansers is geheel belangeloos. Van ieder verkocht kaartje van 25 euro gaat 23 euro direct naar het Prinses Beatrix Spierfonds voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Free to Move 2015
De brede variëteit aan dansgezelschappen op één avond maakt Free To Move zo speciaal en tegelijkertijd toegankelijk voor een breed publiek. Naast verschillende bekende dansgezelschappen biedt komende editie speciale bijdragen van de ambassadeur van het Prinses Beatrix Spierfonds, Jan Kooijman én van de winnaars van het dansprogramma Everybody Dance Now 2015: Afrovibes. Free To Move is in een mum van tijd een begrip geworden in de danswereld en bij dansliefhebbers. Jan-Ite de Ruijter, directeur Prinses Beatrix Spierfonds: “Het verschil tussen dansers en mensen die een spierziekte hebben, kan bijna niet groter zijn. Dansers voeren een dagelijkse overwinningsstrijd, ze willen het maximale uit hun lichaam halen. Mensen met een spierziekte voeren helaas een hele andere, ongelijke strijd met hun lichaam. En die tegenstelling grijpen we aan om door middel van dans spierziekten onder de aandacht te brengen. Verenigd in een mooie avond vol prachtige dans”

Ambassadeur Jan Kooijman
Jan Kooijman had een succesvolle carrière als danser, maar in 2008 besloot hij zich volledig toe te leggen op zijn andere passie: acteren en presenteren. In 2013 raakte hij via Samuel Wuersten in contact met Jan-Ite de Ruijter, directeur van het Prinses Beatrix Spierfonds. Sindsdien is Jan ambassadeur van het Spierfonds en heeft hij behoorlijk wat kennis opgedaan over spierziekten en spierziektepatiënten ontmoet. “De gesprekken met patiënten raken me diep. Het zijn vaak jonge mensen, van wie je weet dat hun situatie alleen maar slechter wordt. Maar zonder uitzondering kijken al deze patiënten vooral naar wat ze nog wél kunnen en niet naar wat ze niet meer kunnen. De kracht die zij uitstralen is inspirerend. Gezonde spieren zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. En dat besef is er zowel bij mij als bij de top van de Nederlandse dansers die geheel belangeloos aan Free To Move meedoen.”

https://www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/help-mee/free-to-move/

 

Lees ook:Vijfjarige Joey met een spierziekte opent de Spieracademie – Unieke on
Lees ook:280.000 kinderen voetballen voor spierziekten
Lees ook:Hulde! 30.000 vrijwilligers in actie tegen spierziekten
Lees ook:Man rijdt fietselfstedentocht om geld in te zamelen voor onderzoek spierziekte
Lees ook:Ambassadeurs Dave Mantel, Anna-Alicia Sklias en Bridget Maasland laten zich 12 uur opsluiten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>