GGD zoekt 370 testers voor de hiv-preventiepil PrEP

Big news, want de GGD in Amsterdam begint met een onderzoek onder homomannen en transgenders naar de gebruiksmogelijkheden van de hiv-preventiepil PrEP. Dat nieuws heeft de gezondheidsdienst bekend gemaakt.

PrEP is een pil met hiv-remmers die een hiv-infectie kan voorkomen. De pil is voor mensen die geen hiv hebben, maar die wel een verhoogd risico lopen om geïnfecteerd te raken.

,,Doel van dit project is om te onderzoeken hoeveel mannen PrEP willen gebruiken, hoe trouw de tabletten worden ingenomen, hoe het gebruik wordt ervaren en of het condoomgebruik verandert”, aldus GGD Amsterdam.

Het is de eerste keer dat PrEP in Nederland wordt onderzocht. Wereldwijd is het de eerste keer dat deelnemers in een proefproject de keuze krijgen tussen dagelijks PrEP of de inname van het middel volgens een vaststaand schema voor en na seks zonder condoom.

Uit recent internationaal onderzoek blijkt dat PrEP goed werkt. Nieuwe hiv-infecties nemen er 86 procent mee af. Het aantal nieuwe hiv-infecties is de laatste jaren stabiel. Nederland telt jaarlijks ongeveer 1100 nieuwe hiv-patiënten, waarvan 370 in Amsterdam. Meer dan 70 procent van alle nieuwe hiv-infecties wordt vastgesteld bij homomannen.

Meedoen?

370 mannen kunnen deelnemen aan het project in Amsterdam, dat loopt tot december 2018. Interesse: meld je aan via de website van GGD Amsterdam.

bron: GGD Amsterdam

Lees ook:Hiv voorkomen met een nieuwe pil
Lees ook:Hiv-pil na goedkeuring ook bij ons te krijgen
Lees ook:Forse toename aantal hiv-besmettingen
Lees ook:Sterke stijging chlamydia-infecties in het noorden
Lees ook:WHO: besnijdenis kan miljoenen mensenlevens redden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>