Eigen medicijnen mee naar Griekenland

Ga je naar Griekenland op vakantie? Misschien is het dan verstandig om je eigen medicijnen uit voorzorg mee te nemen, mocht je ziek worden op vakantie. We komen hierop door onderstaand bericht:

Griekenland heeft de export van 25 soorten medicijnen stilgelegd. Het Griekse ministerie van Volksgezondheid is bang dat er een tekort ontstaat, met een humanitaire crisis tot gevolg.

Medicijnen die Griekenland heeft geïmporteerd worden de laatste weken veel meer geëxporteerd dan normaal. Dat komt doordat de prijzen in Griekenland laag zijn en de geneesmiddelen voor meer geld in het buitenland kunnen worden verkocht. Dit is toegestaan binnen Europa.

Medicijnen blijken steeds moeilijker verkrijgbaar in Griekenland. Het ministerie gaat om deze reden strenger controleren op misbruik. Het is onduidelijk om welke geneesmiddelen het precies gaat.

Lees ook:Geneesmiddelen zijn goedkoper
Lees ook:‘Schaarste aan medicijnen dreigt’
Lees ook:Pas op met paracetamol in het buitenland!
Lees ook:Veel vakantiegangers ziek op vakantie
Lees ook:Medicijnen zullen goedkoper worden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>