Borstkankerziekenhuis bekroond

Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis, het enige gespecialiseerde borstkankerziekenhuis, voldoet aan alle dertien kwaliteitscriteria van Borstkankervereniging Nederland (BVN) en ontvangt daarom wederom het roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg.

Jan van Bodegom, chirurg en oprichter van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis: “Wij zijn trots dat wij in ons korte bestaan – sinds april 2013 – al twee jaar achter elkaar het roze lintje ontvangen. Ons enige doel is de beste patiëntgerichte borstkankerzorg te leveren. Het roze lintje, maar ook de prijs voor Meest Patiëntvriendelijke Kliniek 2014, toont aan dat we hier ruimschoots in slagen. Bij ons is de uitslag van een foto of MRI-scan er binnen een uur. En de uitslag van weefselonderzoek en de diagnose zijn er bijna altijd binnen 24 uur. BVN stelt als criterium dat 95% van de patiënten binnen tien dagen na het eerste polikliniekbezoek de diagnose krijgt. Daar voldoen wij dus ruimschoots aan met onze snelle diagnose.”

Dagelijkse meermaals overleg over alle patiënten door alle specialisten

BVN reikt het roze lintje elk jaar uit aan de ziekenhuizen die aan de vijf belangrijkste criteria en aan minimaal zes van de acht overige criteria voldoen. Eén van de belangrijkste criteria luidt dat minimaal 90% van de patiënten pre- en postoperatief in een specifiek borstkankeroverleg, waarbij alle betrokken specialisten aanwezig zijn, wordt besproken. In Nederland vindt dit overleg één en soms twee keer per week plaats. In het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis gebeurt dit elke dag twee keer en worden álle patiënten door het hele team besproken. Een ander belangrijk criterium dat BVN stelt, is dat er minimaal 100 nieuwe borstkankerpatiënten per jaar in een ziekenhuis worden behandeld. In het borstkankerziekenhuis zijn sinds april 2013 3.000 patiënten gezien en 800 operaties uitgevoerd.

Monitor: Patiënten geven zelf zorgwensen aan

Het roze lintje is onderdeel van de Monitor Borstkankerzorg. Deze monitor combineert ervaringen van patiënten met informatie over het zorgaanbod in ziekenhuizen. Doordat patiënten in de monitor kunnen aangeven welke criteria zij zelf belangrijk vinden, krijgen zij een overzicht van de ziekenhuizen die passen bij hun persoonlijke situatie en zorgwensen. De criteria zijn opgesteld door BVN en worden elk jaar aangescherpt. Het roze lintje wordt altijd uitgereikt op basis van de prestaties van het voorgaande jaar.

 

Meer informatie over het roze lintje en de Monitor Borstkankerzorg:www.borstkanker.nl

Lees ook:66 Ziekenhuizen bekroond met roze lintje
Lees ook:Borstkankerziekenhuis geopend
Lees ook:Hare Majesteit Koningin Máxima opent Ziekenhuis
Lees ook:Zorg borstkanker in 1 op 3 ziekenhuizen onvoldoende
Lees ook:IJsselland Ziekenhuis van zwarte lijst CZ gehaald

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>