De Ice Bucket Challenge gaat weer van start

Zolang er geen geneesmiddel is tegen ALS gaan we door met de Ice Bucket Challenge. Daarom is augustus wereldwijd uitgeroepen tot Ice Bucket maand. Op 13 augustus 2015, exact een jaar na het uitbreken van de Ice Bucket-hype in Nederland, gaan wij de Ice Bucket Challenge opnieuw aan.

Amerika

Het begon vorig jaar in Boston, waar Pete Frates de diagnose ALS kreeg. Om bekendheid te creëren voor de ziekte besloot hij een emmer met ijswater over zich heen te storten en daarmee zijn oude honkbal teamgenoten van het Boston College Baseball team uit te dagen om hetzelfde te doen. De Ice Bucket Challenge was geboren.

Opbrengst en besteding

De Ice Bucket Challenge waaide over naar Nederland en werd uiteindelijk wereldwijd een ongekend succes. Vanaf 13 augustus 2014 gooide bekend en onbekend Nederland een emmer ijswater over zich heen. De donaties stroomden binnen.

In Nederland was de opbrengst van de Ice Bucket Challenge 2014 maar liefst 2 miljoen euro! Met dit geld heeft Stichting ALS Nederland wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van ALS kunnen ondersteunen en zich daarnaast kunnen richten op initiatieven die de zorg en kwaliteit van het leven van ALS-patiënten en hun omgeving verbeteren.

Hoe werkt de Ice Bucket Challenge

  • OF je gooit een emmer ijswater over jezelf heen en mag daarna zelf 3 mensen nomineren
  • OF je doneert een geld bedrag aan onderzoek voor de spierziekte ALS.
  • Je bent uitgedaagd en besluit om binnen 24 uur een emmer met ijswater over jezelf heen te gooien.
  • Je laat jezelf filmen als het ultieme bewijs. In het filmpje nomineer je 3 nieuwe mensen voor deze uitdaging.
  • Dit filmpje plaats je op Social Media. Als tag gebruik je #ALSIceBucketChallenge en op Twitter gebruik je daarnaast @ALSnederland.
  • Controleer na 24 uur of je uitgedaagde vrienden zijn ingegaan op de challenge.
  • En vergeet niet om zelf ook een donatie te doen.
  • ALS
    Wereldwijd hebben meer dan 300.000 mensen ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose). Dit is een progressieve dodelijke spierziekte. Over de oorzaak van ALS is weinig bekend en een behandeling bestaat – nog – niet. Na diagnose hebben patiënten gemiddeld nog maar drie jaar te leven. Zie ook het filmpje Wat is ALS? op www.als.nl

Lees ook:Kom maar door met de Basmati, want de ICE- wordt de RICE Bucket Challenge
Lees ook:Tiener ontsnapt aan dood na ‘duct tape challenge’
Lees ook:Maak een #wakeupcall selfie voor het goede doel
Lees ook:Wereld Bloeddonordag 14 juni –
Lees ook:Nieuwe ALS-genen ontdekt door meer geld voor wetenschappelijk onderzoek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>