Oppassen voor wilde katten in Limburgse bos

Hou je van wandelen in het bos? Dan moet je in de bossen in Zuid-Limburg attent zijn op wilde katten. De organisatie ARK Natuurontwikkeling, die sinds 2014 onderzoek doet naar wilde katten, adviseert mensen om een kat niet zomaar mee naar huis te nemen.

Net over de grens, in het Belgische Opglabbeek, is afgelopen weekend bij een opvangcentrum voor zieke en gewonde dieren een jonge wilde kat binnengebracht die in het bos was gevonden. Mensen die het dier zagen, dachten dat het om een ‘gewone’ kat ging en namen hem mee naar huis. Het beestje bleek echter agressief en schichtig te zijn. Na onderzoek bleek het om een wilde kat te gaan.

De wilde katten begeven zich alweer een aantal jaren in Nederland. Vanuit de Eifel en Ardennen hebben ze zich in Zuid-Limburg gevestigd.

Lees ook:Huisdieren moeten Sonja-Bakkeren
Lees ook:Onderzoek naar Q-koorts bij kinderen
Lees ook:Opgelet: exotische Tijgermug duikt op in Nederland
Lees ook:Steeds meer suikerzieke katten
Lees ook:Limburgers voelen zich het ziekst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>