Pas op met ‘bos’paddenstoelen

images

Prachtig die paddenstoelen in het bos. Je kunt er alleen wel goed beroerd van worden! Het aantal vergiftigingen door planten, paddenstoelen en dieren is vorig jaar met 19 procent gestegen. Zeven mensen belandden na het eten van giftige paddenstoelen of planten in het ziekenhuis. Dat meldt Brandpunt dinsdag op basis van gegevens van het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC). Da’s niet best.

Als mogelijke oorzaak wordt aangegeven dat 2014 een goed jaar was voor bessen, maar ook lijkt eten uit de natuur populairder te worden. Heb jij weleens iets gegeten wat jezelf uit de natuur geplukt hebt?

Lees ook:Pas op met zelfgeplukte paddestoelen
Lees ook:Aantal vergiftigingen door medicijnen toegenomen
Lees ook:Pas op , want vergiftiging komt nog regelmatig voor
Lees ook:Meer meldingen over acute vergiftigingen
Lees ook:Meer acute vergiftigingen in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>