Welk ziek kind verdient een droomontmoeting?

inge

‘Sport Helpt’ is een stichting in Nederland waarbij topsporters zich kunnen aanmelden om iets terug te doen voor de maatschappij. In samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Kindergeneeskunde (NVK) organiseert Sport Helpt ontmoetingen tussen ernstig zieke kinderen en een topsporter van zijn of haar favoriete (Olympische) sport. Met deze droomontmoetingen probeert deze unieke stichting ernstig zieke kinderen een positieve impuls te geven tijdens een zware periode.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Sporters voelen zich vaak verantwoordelijk om iets terug te willen doen voor de maatschappij. Sport Helpt is dan ook vanuit dit gevoel ontstaan. Hockey international Rogier Hofman werd vanuit de KNHB gevraagd voor een ziekenhuisbezoek bij een ernstig ziek kind. Deze ontmoeting heeft een bijzondere indruk achtergelaten. Rogier zag met eigen ogen hoe hij met weinig moeite een kind tijdens een zware periode een lach kon bezorgen. Deze lach voelde voor hem als een overwinning. Na het bezoek kreeg Rogier te horen dat er bij de hockeybond vaker van dit soort aanvragen binnen kwamen, maar dat het voor de bond vaak lastig is om een dergelijke ontmoeting te organiseren.

Samen met hockey international Tim Jenniskens is het idee ontstaan om het realiseren van ontmoetingen tussen ernstig zieke kinderen en topsporters makkelijker te maken. Met behulp van NOC*NSF is Sport Helpt in 2013 een officiële stichting geworden. Dankzij het netwerk van Tim en Rogier als Olympische Sporters hebben al meer dan 260 topsporters zich vrijwillig aangemeld en dit aantal blijft groeien. Hiermee is het een stichting van alle topsporters gezamenlijk geworden.

Droomontmoetingen
Ouders en verzorgers van zieke kinderen tussen de 7 en 17 jaar kunnen een verzoek voor een droomontmoeting indienen bij hun behandelend kinderarts of pedagogisch medewerker. Sport Helpt bekijkt bij de aanvraag die binnenkomt via de kinderarts of pedagogisch medewerker welke topsporter beschikbaar is. Zo blijft het voor het kind altijd een verrassing dat een topsporter van zijn of haar favoriete sport langskomt voor een droomontmoeting.

Dankzij Sport Helpt hebben er al verschillende droomontmoetingen plaatsgevonden. Sport Helpt hoopt dat er de komende tijd meer droomontmoetingen kunnen gaan plaatsvinden. Topsporters dragen op deze manier hun steentje bij aan de maatschappij en bezorgen zieke kinderen weer een lach op hun gezicht. Een kleine moeite voor een sporter met een grote uitwerking, want elke extra lach is een overwinning.

Lees ook:Droomontmoetingen voor ernstig zieke kinderen met topsporters
Lees ook:Stichting Lach voor een Dag happy met opbrengst galadiner
Lees ook:BN-ers zetten zich belangeloos in voor ernstig zieke kinderen
Lees ook:‘Regels voor experimenteel medicijngebruik bij kinderen te strikt’
Lees ook:Obese trainer, Fabian Touw, organiseert voor de tweede keer de Red Apple trappenloop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>