We vieren Bright Sight Day!

Niemand mag onnodig blind of slechtziend worden. Om deze missie kracht bij te zetten, heeft het Oogfonds donderdag 8 oktober uitgeroepen tot Bright Sight Day in Nederland. Het Oogfonds roept iedereen op om vandaag, met behulp van de Bright Sight Oogtest, te controleren hoe het ervoor staat met je zicht én daarnaast de boodschap van deze dag te ondersteunen met een kleurrijke foto op social media met #brightsightday #oogfonds.

De kans om onnodig blind of slechtziend te worden, is helaas groter dan wij denken. Maar liefst twee derde van de blindheid en ernstige slechtziendheid in Nederland is te voorkomen door vroegtijdig aan de bel te trekken. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk een beeld te krijgen van jouw persoonlijke zichtcapaciteit. Het Oogfonds nodigt je uit om vandaag de nationale Bright Sight Oogtest te doen op brightsightday.nl. Deze test geeft een eerste indicatie. Als je denkt dat er iets niet goed is, aarzel dan zeker niet om je ogen te laten controleren bij bijvoorbeeld een optometrist.

Deel via Twitter op #brightsightday #oogfonds jouw persoonlijke, kleurrijke foto om zo het belang van goed zicht te promoten. Iedereen kan meedoen! Trek je meest kleurrijke outfit aan, open je ogen en laat zien dat je vindt dat niemand onnodig blind of slechtziend mag worden. Want een helder zicht voor nu én in de toekomst, dat gun je iedereen.

Bright Sight Day is een activiteit van het Oogfonds in het kader van World Sight Day van de Wereld Gezondheidsorganisatie WHO. Voor meer informatie kun je terecht op brightsightday.nl,facebook.com/oogfonds of volg #brightsightday #oogfonds.

Lees ook:Online Oogtest maakt zichtklachten helder
Lees ook:Donderdag is World Sight Day, onderga een ‘voelrondleiding’
Lees ook:Heb jij je zonnebril altijd bij je?
Lees ook:Je zonnebril is zooooooo belangrijk!!
Lees ook:Voorkom bijziendheid en verplicht je kids buiten te spelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>