Ruim een ton bij elkaar gerend voor het Diabetes Fonds

De Diabeatit Run – het jaarlijkse hardloopevenement van het Diabetes Fonds – heeft maar liefst 100.463 euro opgeleverd. Ruim tweehonderd mensen liepen zaterdag in estafette de dubbele marathon van Rotterdam naar Amsterdam. Het geld is bestemd voor het Diabetes Fonds.

Het hardloopevenement begon – heel heftig ! – met het beklimmen van de 589 treden van de Euromast. Daarna gingen de twintig teams in estafette dwars door het Groene Hart richting het Olympisch Stadion in Amsterdam. In totaal rende elk team 84 kilometer. Acteur Barry Atsma coördineerde een van de teams. Bij de start in Rotterdam leidde acteur/danser Juvat Westendorp de warming-up.

Onder de lopers veel mensen die iemand kennen met diabetes, maar ook mensen die de ziekte hebben. De deelnemers hebben zich laten sponsoren en daarmee het bedrag opgehaald.

Lees ook:Rennen voor mensen met kanker
Lees ook:’100 op A10 gevaar voor gezondheid’
Lees ook:Diabetes Fonds ontvangt 75.000 euro voor eerste vaatje haring
Lees ook:Diabetes Fonds lanceert nieuwe website
Lees ook:Nederlander heeft de huisarts wel héél dichtbij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>