Ouderen doen vaker een beroep op familie

Goed nieuws dit, want ouderen worden zo vaak onterecht vergeten, maar wat blijkt: ouderen kunnen vaker een beroep doen op familie, vrienden en buren op momenten dat ze hulp nodig hebben. Dat is de uitkomst van het onderzoek ‘eigen regie en zelfredzaamheid’ van de seniorenorganisatie ANBO onder ruim 8000 leden.

10% van de ouderen doet tegenwoordig eerder een beroep  op hun kinderen, vrienden en buren wanneer zij hulp nodig hebben. In veel gevallen doet men vaker eerst een beroep op het sociale netwerk voordat men professionele hulp inschakelt.

 

Het probleem blijft echter wel dat veel ouderen geen hulp durven te vragen, omdat ze bang zijn dat ze andere mensen tot last zijn en daar zijn ze te bescheiden voor.

Het ANBO is sowieso goed bezig, ze zijn er namelijk voorstander van om goed te onderzoeken of iemand een sociaal netwerk heeft voordat zorg wordt gegeven.

Soms zijn er ouderen die niemand meer hebben. Ook zij verdienen aandacht en zorg!!

Lees ook:Blijven ouderen straks langer thuiswonen?
Lees ook:‘Meer aandacht voor thuiszorg’
Lees ook:Wie gaat ouderen straks helpen met aankleden?
Lees ook:Thuishulp: ouderen bang voor de toekomst
Lees ook:Rotterdam is er ‘Voor Mekaar’ en steunt eenzame 75+ ers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>