Pinnen bij de collectante #reumafonds

Een goede ontwikkeling! Het Reumafonds gaat mobiel pinnen mogelijk maken tijdens de aankomende collecteweek die wordt gehouden van 21 tot en met 26 maart.Hiermee hoopt het fonds de drempel te verlagen om geld te geven. Donaties zijn hard nodig voor onderzoek naar betere behandelmethoden en wetenschappelijke doorbraken. Het fonds ontvangt namelijk geen overheidssubsidie en steunt volledig op giften. De collecteopbrengst wordt gebruikt om nieuwe doorbraken mogelijk te maken in onderzoek naar reuma met als doel het genezen en voorkomen van reuma.

In Nederland leven bijna twee miljoen mensen met reuma, een aandoening die niet te genezen of te voorkomen is. De grootste groep heeft een vorm van artrose.

Zicht op nieuwe doorbraken in reuma-onderzoek
Het Reumafonds bestaat dit jaar 90 jaar. De laatste vijf jaar volgen de ontwikkelingen elkaar razendsnel op, zowel bij artrose – waarvan 1,1 miljoen mensen last hebben – als bij minder voorkomende aandoeningen zoals jeugdreuma of het syndroom van Sjögren. Er wordt zelfs gewerkt aan een vaccin om bepaalde vormen van reuma te voorkomen. Om die toekomst dichterbij te brengen, financiert het Reumafonds bijna 60 procent van het onafhankelijke reuma-onderzoek in Nederland. Hierin wordt vaak samengewerkt met buitenlandse onderzoekers.

Digitaal collecteren
Traditioneel ontvangt het Reumafonds een aanzienlijke bedrag via de collecte. Zo’n 60.000 vrijwilligers komen dan ook in actie voor het Reumafonds.Dit jaar kunnen mensen een van de 500 collectanten met een mobiel pinapparaat aan de deur krijgen. Grotere en kleine bedragen kunnen op die manier gemakkelijk gedoneerd worden. De traditionele collectebus blijft ook gewoon bestaan.

Mensen met reuma hebben vaak last van ontstekingen aan gewrichten en spieren, waardoor bewegen pijnlijk is. Collecteren is dan lastig. Daarom biedt het Reumafonds nu ook de digitale collectebus. Iedereen kan op www.reumafonds.nl een donatie in een digitale collectebus doen of een eigen collectebus maken. Al meer dan 275 mensen maken er gebruik van.

Lees ook:Anita Witzier openhartig over reuma
Lees ook:Doe de Reuma Walk en steun het Reumafonds
Lees ook:Reuma is te voorspellen
Lees ook:Nieuwe aanpak kan reuma mogelijk genezen
Lees ook:‘Alcohol verkleint de kans op reuma’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>