Ambassadeurs Dave Mantel, Anna-Alicia Sklias en Bridget Maasland laten zich 12 uur opsluiten

Bridget MaaslandAmbassadeurs Dave Mantel, Anna-Alicia Sklias en Bridget Maasland laten zich 12 uur opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter voor de actie Lock me Up – Free a Girl. De hokjes staan symbool voor de bordeelhokjes in India waar duizenden meisjes in worden vastgehouden en gedwongen tot prostitutie. Naast deze ambassadeurs van Free a Girl doen er meer dan 200 bekende en minder bekende Nederlanders mee.

Over Lock me up – Free a Girl
Nóg meer meisjes uit bordelen bevrijden en de bevrijdingsteams uitbreiden; daarom is de actie Lock me Up – Free a Girl 5 jaar geleden geïnitieerd door horecaondernemer en ambassadeur Wimmy Hu en Free a Girl. Dit jaar vindt de actie plaats van woensdag 18 t/m zondag 22 mei in 25 restaurants, waaronder Las Palmas van Herman den Blijker (Rotterdam), Beachclub Vroeger (Bloemendaal), Tijn Akersloot (Zandvoort) en Café de Paris (Amsterdam). Hier worden twee hokjes van 1 bij 2 meter geplaatst, waarin deelnemers zich 12 uur lang laten opsluiten.

Ambassadeurs, BN’ers en bloggers
De deelnemers van Lock me Up – Free a Girl wordt gevraagd om de problematiek onder de aandacht te brengen en 2.500 euro aan sponsorgeld op te halen via hun persoonlijke pagina op www.lockmeup.nl. Naast ambassadeurs Dave Mantel, Anna-Alicia Sklias en Bridget Maasland, doen Patty Brard, Fajah Lourens, Gigi Valster, Koen van Dijk, de kinderen van Rene Froger (Maxim, Danny en Natasha), Jasmine Sendar, Nance Coolen en Wesly Bronkhorst mee. Ook Zakenvrouw van het Jaar 2016 Vivienne Eijkelenborg van Difrax en bekende bloggers van I Love Health, Style My Day, Sanny Zoekt Geluk en 2words sluiten zich 12 uur op.

Over Free a Girl
Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Daarnaast investeert de stichting in opvang, traumaverwerking, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen en re-integratie van de slachtoffers. De afgelopen zeven jaar hebben zij bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 3.700 meisjes uit bordelen in Azië. Ook werken ze samen met politie en justitie om mensenhandelaren op te pakken en veroordeeld te krijgen.

Om dit te bereiken, biedt Free a Girl financiële ondersteuning aan lokale organisaties waar hun toegevoegde waarde het grootst is. Zij steunen veertien partnerorganisaties in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Brazilië en Nederland.

Evelien Hölsken (mede-oprichter en directeur), Yolanthe Sneijder Cabau, Arjan Erkel en Roelof van Laar zijn de oprichters van Free a Girl. Anna-Alicia Sklias, Bridget Maasland, Dave Mantel, Glennis Grace, John Ewbank, Jojanneke van den Berge, Wesley Sneijder en Wimmy Hu zijn ambassadeur.

Dave Mantel

Lees ook:Kijktip: ‘Heel Holland Zorgt’
Lees ook:Kom dansen tegen spierziekten
Lees ook:Knuffelen is gezond
Lees ook:Maak een #wakeupcall selfie voor het goede doel
Lees ook:GGD gaat door met verloten van iPods

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>