Knuffelen is gezond

Knipsel

Toen ze bij haar dochter zag hoe belangrijk haar lievelingsknuffel voor haar was, ging Gallyon van Vessem op zoek naar andere verhalen van kinderen en hun favoriete speelgoedbeer, -aap, -konijn of -lap. Gebaseerd op de anekdotes van de kinderen schreef ze voorleesverhalen. Daarin laat zij de knuffels vrolijke, spannende en grappige avonturen beleven. Dat leverde een rijk scala aan verhalen op. Van Ayala die haar grote beer bij oma laat logeren als ze zelf in het vliegtuig met vakantie gaat. Van Lucy die Apie wachtwoorden opgeeft zodat hij in haar speeltentje mag. En van Luuk die zijn knuffel kwijtraakte in de supermarkt, maar hem gelukkig ook weer terugkreeg.

Op de vaak ontroerende foto’s van Nick van Ormondt zijn 100 kinderen met hun knuffel te zien. Kinderen van bekende en onbekende Nederlanders, kinderen met hun wortels in de Hollandse klei of in zand uit een buitenland – ze zijn allemaal verenigd in Het groot Nederlands Knuffelboek!

Gallyon van Vessem is tv-presentatrice bij Hart van Nederland en heeft met haar man Greg de Jong een dochter van vijf. Haar man Greg maakte de illustraties bij de voorleesverhalen in Het groot Nederlands Knuffelboek.

Fotograaf Nick van Ormondt kreeg talloze acteurs, zangers en politici voor zijn camera. Voor Het groot Nederlands Knuffelboek fotografeerde hij Patty Brard,
Kees Tol, Maurice Wijnen, Evert Santegoeds, Selma van Dijk, Dione de Graaff, Anouk Smulders en Bridget Maasland.
 

Lees ook:Vrouw die baby in magnetron stopte, heeft levenslang gekregen
Lees ook:Meer dan 1 miljoen kijkers voor Help, Ons Kind Is Te Dik
Lees ook:Pas op voor deze ‘knuffelschaap’
Lees ook:12-jarig meisje bevalt onverwacht van dochter
Lees ook:Chimène van Oosterhout woest om bodyscan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>