Koning Willem-Alexander opent Wereld Bloeddonordag 2016

Z.M. de Koning heeft vanochtend Wereld Bloeddonordag officieel geopend. Miljoenen bloeddonors verspreid over de hele wereld, waaronder 370.000 Nederlanders, worden op Wereld Bloeddonordag bedankt voor hun belangeloze inzet.

Sanquin ontving in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam naast een vertegenwoordiging van de World Health Organization, vele gasten uit binnen- en buitenland om het dankwoord aan de bloeddonors extra kracht bij te zetten en aandacht te vragen voor hun vrijwillige en onbetaalde donorschap. Tijdens deze internationale bijeenkomst werd de gasten, onder wie bloeddonors uit heel Nederland, ook de nieuwe internationale campagne voor Wereld Bloeddonordag getoond.

Deze campagne wordt door veel landen ingezet om ook in hun land aandacht voor bloeddonorschap te vragen.

Lees ook:Wereld Bloeddonordag 14 juni –
Lees ook:Bloeddonors bedankt!
Lees ook:Circa 400 duizend bloeddonors in Nederland
Lees ook:In estafette naar Wereld MS Dag op 25 mei
Lees ook:Centrum Infectieziektebestrijding geopend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>