OMG! Gelekoortsmuggen aangetroffen op Schiphol!

bah

We willen geen paniek zaaien, maar het  nieuws dat er op Schiphol onlangs voor het eerst drie gelekoortsmuggen zijn aangetroffen, laat ons niet onaangeroerd. De muggen kunnen via een steek infectieziekten als gele koorts, knokkelkoorts, chikungunya en zikakoorts overbrengen. Ze zaten in muggenvallen, die op de luchthaven zijn geplaatst.. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat de controle op de exotische insecten nu uitbreiden. Volgens de Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vormt de vondst van de drie volwassen muggen op de luchthaven echter geen risico voor mensen omdat de ziekten in Nederland niet voorkomen en de muggen niet gevonden zijn in ruimten waar passagiers verblijven. Uit voorzorg worden potentiële broedplaatsen opgespoord en behandeld om verspreiding van deze muggensoorten in Nederland te voorkomen. Schiphol wordt al sinds 2010 gecontroleerd op de aanwezigheid van exotische muggen. Eerder werd in 2010 de gelekoortsmug aangetroffen op bandenbedrijven in Heijningen en Oosterhout. Momenteel zou er ook een tekort aan het vaccin dat gele koorts moet bestrijden, dreigen….

Lees ook:Muggenplaag komt eraan
Lees ook:Bestrijding tijgermug in Brabant geslaagd
Lees ook:Heftig: gele koorts terug in Nederland
Lees ook:Exotische mug aangetroffen in Brabant
Lees ook:Muggenalert gaat ons beschermen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>