In de war? Gek in je koppie? Voor je het weet wordt je geobserveerd

Mensen die geestelijk niet helemaal lekker zijn en die mogelijk een gevaar voor zichzelf of anderen kunnen zijn, kunnen drie dagen worden geobserveerd. Tijdens die zogeheten time-out wordt bekeken hoe deze mensen met een psychische stoornis het beste geholpen kunnen worden.Na contact met onder meer familie en naasten kan dan alsnog worden besloten dat zij gedwongen hulp krijgen.

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) en staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) kondigen deze nieuwe maatregel voor de verplichte behandeling van patiënten met een psychische stoornis recentelijk aan.

Ze wil de wet op dit punt nog wat aanscherpen om beter te kunnen inspelen op bijvoorbeeld meldingen over een gevaarlijk familielid. Voor een verplichte behandeling moet er onmiddellijk gevaar dreigen door de psychische stoornis.

Lees ook:‘Basispakket zorg wordt verder uitgekleed’
Lees ook:Met sporten minder kans op psychische stoornis
Lees ook:In het buitenland gemaakte zorgkosten nog steeds vergoed
Lees ook:Met lichamelijke kwaal meer kans op psychische aandoening
Lees ook:‘Psychische begeleiding gevangene moet beter’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “In de war? Gek in je koppie? Voor je het weet wordt je geobserveerd

  1. TW KOK

    Waarom zo’ n negativistische kop bij een serieus onderwerp in het belang van individu en samenleving???? Kom op, zeg, verwarde mensen op straat zin toch echt een probleem!

      /   Reply  / 
  2. weetniet

    Ik ken mensen uit het verleden die een bijzondere tot boven bijzondere goede baan hadden met carrière mogelijkheden van wereld klasse. Door een simpele Burn-out die normaal met 3 maanden over is zijn zij voor vele jaren in de psychiatrie beland, Baan, huwelijk, huis en alles kwijt geraakt. Schandalig behandeld door de sociale dienst en woningbouw verenigen,en deurwaarders Ik vind dat letselschade advocaten hier op in moeten springen.Zelfs als je geen carrière van formaat in het vooruitzicht had, maar naar de klote bent geholpen door een psychiatrie of andere overheids instelling. Zijn hier vele miljoenen aan letselschade en verloren inkomsten terug te halen.Ik ga ook iedereen aanmoedigen die vind dat hij of zij onterecht onrecht heeft ondergaan dit in overweging te nemen. Sta op en word mondig. Er zijn genoeg kwaadaardige geloofsorganisatie,s en haat predikers waar niet tegen word opgetreden, Die zijn een gevaar voor de samenleving en een gevaar voor hen zelf. De reden dat dit nieuws mij raakt is ook omdat ik op 22 maart 2016 mijn vriendin ben kwijtgeraakt door een stel geloofsidioten die de ongelimiteerde vrijheid hadden zich te verheerlijken met haat.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>