Siliconen borstimplantaten, wel of niet veilig?

dit is overigens een implantaat met zoutwater erin

Siliconen borstimplantaten spelen weer op. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) laat iets van tweehonderd vrouwen onderzoeken die mogelijk klachten hebben door siliconen borstimplantaten. Dit nieuws is naar buiten gekomen middels Nieuwsuur.

Het onderzoek moet duidelijkheid geven of er trends of overeenkomsten zijn te vinden in hun klachten. Dan wordt mogelijk met artsen en fabrikanten gesproken over oplossingen.

De vrouwen met de klachten hebben zich gemeld bij patiëntenorganisatie SVS. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) doet het onderzoek. Wanneer de uitkomsten bekend zijn, is nog niet duidelijk.

De vrouwen hebben verschillende soorten implantaten van verschillende merken… Mocht je dus implantaten hebben en klachten? Neem ze dan serieus!!

Uit onderzoek van het VU medisch centrum kwam een aantal jaren geleden naar voren dat siliconen borstprotheses schadelijk zijn. Veel van de tachtig toen onderzochte vrouwen kregen klachten als borstpijn, vermoeidheid, gewrichtspijn en concentratie- en woordvindingsstoornissen.

Lees ook:Schadelijke siliconen borstprotheses
Lees ook:Siliconen borsten gevaarlijk bij auto-immuunziekte
Lees ook:Oproep om Franse borstimplantaten weg te halen
Lees ook:Chirurgen: geen verbod op borstimplantaten
Lees ook:‘Borstimplantaat PIP niet gevaarlijk’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>