Poepbacteriën bij Australische stranden

Australische badgasten in Melbourne kunnen voorlopig beter niet de zee in gaan. Door heftige overstromingen zijn er zowel dierlijke als menselijke uitwerpselen in het water beland. Yakkiebah!

Door zware stormen en hevige regenval is het vervuilde water de baai in geblazen. Mensen die het water hebben binnengekregen lopen onder meer risico op buikgriep. Vooral voor kinderen en ouderen kan het besmette water gevaarlijk zijn.

De autoriteiten meten de vervuilingsgraad van het water aan de hand van de bacterie enterococcus. In droge periodes bevat 100 milliliter water zo’n veertig van deze bacteriën. De autoriteiten hebben in Port Philip Bay, de baai waar de getroffen stranden liggen, 400 bacteriën of meer per 100 milliliter gemeten.

,,We hebben indicatoren voor fecale besmetting, wat een nette omschrijving voor poep is”, zei dokter Anthony Boxshall van de overheidsinstantie voor natuurbescherming, EPA. ,,Het is vogelpoep, het is paardenpoep, het is koeienpoep en het is mensenpoep.”

Lees ook:Taugé lijkt nu echt de bron van de EHEC-infectie
Lees ook:Resistente bacterie bij patiënt in Gronings ziekenhuis
Lees ook:Doorbraak TNO in strijd tegen EHEC
Lees ook:Voedingscentrum: taugé in Nederland is veilig
Lees ook:Gen ontdekt dat eczeem veroorzaakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>