We eten VEELS te veel zou, bond wil strengere aanpak

salt-91539_960_720

Zout is lekker. Ja toch? Het is wel slecht voor je. En eet je regelmatig kant en klaar maaltijden, dan is de kans groot dat je ongemerkt veels te veel zout binnenkrijgt. De kant-en-klaarmaaltijd boerenkoolstampot met worst van de ene supermarkt kan wel twee keer zoveel zout bevatten als die van de andere. De saus van merk zus is wel vier keer zo zout als die van merk zo. Dat heeft de Consumentenbond ontdekt. Ze willen daarom dat er strengere maatregelen komen om voor elkaar te krijgen dat de klanten minder zout gaan eten.

,,De huidige zelfregulering voor zoutreductie zet geen zoden aan de dijk”, aldus de consumentenorganisatie. Ze roept de Tweede Kamer op bepaalde adviezen over zoutverlaging bindend te maken.

,,Fabrikanten komen altijd met smoezen als ’langlopend proces’, ‘smaakgewenning’ en ‘houdbaarheidsproblematiek’. Maar ons onderzoek laat zien dat een forse zoutreductie helemaal niet zo moeilijk is als fabrikanten ons willen laten geloven. Als de ene fabrikant het kan, waarom de andere dan niet?’’, aldus Bart Combée, directeur Consumentenbond.

Zijn organisatie onderzocht het zoutgehalte in 181 A-merk- en huismerkproducten van Albert Heijn, Aldi, Jumbo, Lidl en Plus.

Lees ook:We eten teveel zout!
Lees ook:‘Jaarlijks 5000 doden door te veel keukenzout’
Lees ook:Voedingsmiddelen worden minder zout
Lees ook:‘Te veel zout in glutenvrij brood’
Lees ook:Glutenvrije producten juist ongezonder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>