Drakenbloed in plaats van antibiotica

Interessant dit!! Wist je dat het bloed van de komodovaraan 48 stoffen bevatt die infecties kunnen bestrijden? Awesome toch! Het werd al langer aangenomen dat de grootste hagedis ter wereld zeer zuiverende en beschermende stoffen in zijn bloed heeft.

Onderzoekers van de George Mason University in Fairfax in de Amerikaanse staat Virginia hebben het bloed binnenste buiten gekeerd en zijn aangenaam verrast over de genezende stoffen die ze aantroffen.

De komodovaraan leeft op Komodo en enkele andere Indonesische eilanden. Hij kan 3 meter lang worden en dat leverde hem vroeger de betiteling ‘draak’ op. Hij heeft bacteriën in zijn bek die bijzonder giftig zijn. Aangezien hij zelf resistent is voor de beet van soortgenoten, werd al aangenomen dat hij krachtige afweermiddelen in zijn bloed heeft.

De onderzoekers zien medische potentie in de aanwezige antimicrobiële peptiden in het varanenbloed, schrijft The Economist. Deze zogenoemde AMP’s zijn veelal uitstekend in staat infecties te bestrijden. De wetenschappers bekijken nu of de AMP’s de traditionele antibiotica kunnen vervangen omdat bacteriën in toenemende mate hiervoor resistent blijken.

Lees ook:Bloed reuzenpanda’s geneeskrachtig
Lees ook:Veroorzaken bacteriën wiegendood?
Lees ook:Eten van kip kan schadelijk zijn voor de gezondheid
Lees ook:Antibiotica vermindert resistentie op IC
Lees ook:Blaasontsteking levensbedreigend door antibiotica-resistentie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>