Hiv voorkomen met een nieuwe pil

Baanbrekend nieuws: want de GGD in Amsterdam doet mee aan een internationaal wetenschappelijk onderzoek naar een nieuwe hiv-preventiepil. Daaruit moet blijken of het experimentele geneesmiddel F/TAF veilig en effectief is voor het voorkomen van een hiv-infectie bij gezonde volwassenen. Geïnteresseerde homomannen en transgender vrouwen die seks hebben met mannen kunnen zich tot en met 26 maart aanmelden, maakte de gezondheidsdienst vrijdag bekend.

De nieuwe PrEP-pil (zo heet een pil met hiv-remmers om een hiv-infectie te voorkomen) heeft volgens het farmaceutische bedrijf Gilead Sciences minder bijwerkingen dan het huidige middel, zoals verminderde nierfunctie of botontkalking. PrEP is bedoeld voor mensen die niet met hiv zijn geïnfecteerd, maar wel een verhoogd risico lopen om geïnfecteerd te raken.

In totaal zullen ongeveer vijfduizend proefpersonen meedoen in ongeveer honderd centra in Noord-Amerika en Europa. Wordt vervolgd….

Lees ook:GGD zoekt 370 testers voor de hiv-preventiepil PrEP
Lees ook:Hiv-pil na goedkeuring ook bij ons te krijgen
Lees ook:Ziekenhuis wil botbreuken voorkomen
Lees ook:Nieuw medicijn tegen botontkalking
Lees ook:‘Zwangere moet gescreend worden op chlamydia’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>