Niet meer roken in rij attractiepark

Rokers opgelet:  in veel pretparken en dierentuinen mag vanaf aanstaande zaterdag niet meer worden gerookt in de rij voor attracties. Dat geldt zowel in de openlucht als in overdekte wachtrijen. Het gaat onder meer om de Apenheul, Walibi, Burgers’ Zoo, Madurodam en de Efteling.

Dat heeft de Club van Elf, de vereniging van grote dagattracties, dinsdag laten weten. Ook steeds meer buitenspeelplekken willen geen rokers meer zien tussen de kinderen. Tientallen speeltuinen werken aan een geheel of gedeeltelijk rookverbod of zijn al rookvrij.

Het Longfonds is daar blij mee. Dinsdag opent het fonds het buitenspeelseizoen in de rookvrije speeltuin ‘t Kwekkeltje aan de Sportlaan in Rosmalen. Het rookvrij maken van de locaties is een initiatief van het Longfonds, de Hartstichting en KWF Kankerbestrijding, met ,,een rookvrije generatie” als uiteindelijk doel.

Lees ook:Kinderen willen sigaret weren van de sportclub
Lees ook:Meeroken kan COPD opleveren
Lees ook:Dus toch: meeroken schadelijk voor gezondheid
Lees ook:Kids moeten rookvrij opgroeien!!
Lees ook:Rokende vaders zouden beter moeten weten…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>