Voor mensen met een zorgvraag is een hond van onschatbare waarde

Mensen houden van honden – zo´n twintig procent van de huishoudens in Nederland heeft er een. Vooral voor mensen met een zorgvraag blijkt een hond steeds meer van onschatbare waarde.

In het nieuwe boek Een hond helpt iedereen vertelt Sandra Dekker wat een hond allemaal kan betekenen om de zelfstandigheid te vergroten van iemand met een lichamelijke of psychische kwetsbaarheid. Ze vertelt welke soorten hulphonden en opleidingsmogelijkheden er zijn, en het boek bevat openhartige verhalen van mensen die hun eigen hulphond hebben opgeleid. Met een prachtig resultaat: hond Joppe helpt bij een autistische beperking, King weet feilloos wanneer de bloedsuikerspiegel van zijn baasje te laag is en Lexy zorgt ervoor dat PTSS-klachten verminderen.

Kortom, Een hond helpt iedereen is niet alleen een eyeopener voor iedere hondenliefhebber, maar ook voor werkenden in de zorg of voor mensen die zélf een zorgvraag hebben.

Sandra Dekker (1971) gooide in 2007 het roer compleet om. Ze is sinds die tijd niet meer werkzaam als econoom, maar als kynologisch gedragstherapeut en hulphondencoach. Ze leidt zelf hulphonden op en begeleidt mensen met lichamelijke en psychische beperkingen om hun eigen hulphond op te leiden. Sandra Dekker is eigenaar van Puur Honden en ze deelt haar kennis en ervaring op http://www.puurhonden.nl/

Titel: Een hond helpt iedereen, Auteur: Sandra Dekker, Beschrijving: In Een hond helpt iedereen vertelt Sandra Dekker hoe een hond kan bijdragen aan de zelfstandigheid van iemand met een lichamelijke of psychische beperking. ISBN: 978 94 91729 83 6 Paperback 256 pagina’s Verkoopprijs: € 17,50 Verkrijgbaar vanaf: 10 april 2017

Lees ook:BN’ers strijden voor het goede doel in Mud Masters VIPS
Lees ook:Heb ook een gezonde hond!
Lees ook:Hond herkent geur darmkanker
Lees ook:Blinde met hond niet overal welkom nog
Lees ook:Red een hond en wordt gezond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>